Vilka kan vara med i Webbstjärnan: Teknik

I den här bloggserien så går vi igenom vilka som deltar i Webbstjärnan och visar på varför och hur, med hjälp av goda exempel, man ska arbeta med Internet i skolan med hjälp av Webbstjärnan.

Tävlingsklassen Teknik är för de tekniskt drivna lagen, som utnyttjar Internets alla möjligheter för att presentera sin webbplats och sitt innehåll. Vanligtvis till för elever som har programmering- eller webbdesignskurser inom ramen för sin undervisning, men även andra bidrag av teknisk karaktär kan komma att nomineras i kategorin. I fjolårets omgång av Webbstjärnan fick vi se exceptionellt många tekniskt drivna bidrag.

Ett av dessa var gatukonstkartan.se - en innovativ karta som med hjälp av ett Google API läste in och visade var det finns gatukonst runt om i landet. Allt material på webbplatsen skulle vara användargenererat, vilket bäddade för ett extremt intressant resultat. Den vann också "Teknik"-klassen i Webbstjärnan 2013 med motiveringen att den "genom sin tekniska kompetens skapa en arena, eller en mötesplats där de som är intresserade av gatukonst kan dela med sig av sina fyndställen.". Läs mer om Gatukonstkartan här!

Andra träffsäkra tekniska bidrag vi har haft i Webbstjärnan genom åren är bland annat Benwallet.se och Xzy.se. Benwallet var två gymnasister som skapade en djärvt sparsmakad men också praktisk webbplats som i all sin enkelhet var ett effektivt sätt att marknadsföra deras UF-företag (Läs mer om Benwallet här!). Xzy (Läs mer om xzy.se här!)var en ambitiös ansats av en yngre elev, i sjunde klass faktiskt, som förklarade matematik genom en pedagogisk webbplats - ett tekniskt bidrag som förenade teori med praktik. Mycket tjusigt!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.