Vilka kan vara med i Webbstjärnan: UF/Entreprenör

I den här bloggserien så går vi igenom vilka som deltar i Webbstjärnan och visar på varför och hur, med hjälp av goda exempel, man ska arbeta med Internet i skolan med hjälp av Webbstjärnan. Näst på tur: UF/Entreprenör.

I kategorin UF/Entreprenör (tidigare Entreprenörskap) tävlar lag som inom ramen för sitt webbprojekt startar ett företag antingen genom UF (Ung Företagsamhet) eller inom ramen för andra kurser på gymnasiet till exempel examensarbetet. Webbplatsen kan vara en webbshop, en marknadsföringsplats eller en annan webbaserad lösning som knyter an till det aktuella företaget. Även bidrag som redovisar som dokumentation av arbetsprocessen tas med i bedömning, exempelvis loggbok eller presentation av affärsplan.

Webbstjärnan har länge varit ett populärt tillhåll för UF-webbplatser, i och med att vi är ett mycket gott kostnadsfritt alternativ, och med det har en uppsjö av läcka företagssajter sett dagens ljus genom åren.

Titta bara på dessa:

  • collectionsbyemme.se. De skapade en sajt som inte bara säljer en produkt utan lyckas med mer, genom att presentera en livsstil. En webbplats som bygger upp förväntningar helt i enlighet med genren. Läs mer om Collections by Emme här.
  • isladd.se. En webbplats som är funktionell och tydlig. Besökaren känner sig trygg, och det finns en balans mellan trovärdighet och sälj. Läs mer om Isladd här.
  • staythere.se. En webbplats med ett tydligt tilltal. Med webbplatsen gestaltar och visualiserar de för besökaren hur produkten ska användas Läs mer om Stay There här.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.