Privat bild från Conny

Webben hjälper till att förstärka undervisningen

Conny Bäckström är tekniklärare, it & dataansvarig och webbmaster på Lillåns skola F-9 i Örebro. Han är också ambassadör för Webbstjärnan och erbjuder därför en heldagsworkshop om hur du kan blogga tillsammans med dina elever.

Jag håller i workshops eftersom jag anser att arbete med webben hjälper till att förstärka undervisningen.

Det som finns på nätet är ett bra komplement till läroboken, anser han.

Oftast är materialet som finns i böckerna väldigt begränsat och då är det perfekt att kunna ta med ett eller två videoklipp som illustrerar det eleverna just då får undervisning om.

Jag har själv använt mig av bloggar och egna hemsidor sedan 2007, så jag har en viss rutin som jag gärna delar med mig av.

Conny välkomnar alla pedagoger som arbetar inom grundskola och gymnasiet att delta på workshopen som vi arrangerar i Örebro den 29:e oktober. Och han bjuder också på sina tre bästa tips för att komma igång.

  1. Starta med WordPress, det är ett otroligt bra verktyg för webbpublicering.
  2. Delta på Webbstjärnans workshop.
  3. Gå webbkursen Kom igång med Webbstjärnan och din blogg.

Här kan du läsa mer om möjligheten att delta på workshopen i Örebro.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.