Webbshop kändes helt rätt

Madeleine Laurell från Marks Gymnasieskola i Skene har precis startat ett UF-företag som säljer skönhets- och hälsoprodukter genom webbshopen http://pourelle.se. Vi på Webbstjärnan bad Madeleine att berätta om sig själv och om varför hon använder Internet i sitt skolarbete.

Vem är du?

Jag heter Madeleine och är 18 år gammal.  Jag läser samhällekonomi på gymnasiet och är inne på det sista året. Jag är väldigt intresserad av marknadsföring och av att skapa både små som stora projekt. Redan när jag var 13 år startade jag en modeblogg som jag fortfarande driver. Jag älskar att shoppa och dricker alldeles för mycket kaffe.

Varför en webbshopp?

Jag läser "Ung Företagsamhet", en kurs där man ska starta, driva och avveckla ett företag. Kursen håller på under hela det här året. Jag har valt att driva företaget på egen hand eftersom jag är en person som vill ha koll på allt. För det ska vara roligt att arbeta med företagande, och då vill jag givetvis jobba på ett sätt jag känner att jag trivs med. Att starta en webbshop kändes rätt eftersom det ligger i tiden. Det är också smidigt att driva en webbshop när man är ensam i ett företag eftersom man kan sköta det mesta över datorn och inte behöver flänga runt så mycket. Jag tror att jag kommer att ha stor nytta i framtiden av det jag lär mig nu. Vem vet, företagande kanske är något jag kommer fortsätta med efter skolan.

Varför är du med i Webbstjärnan?

Jag valde att vända mig till Webbstjärnan då ni har de perfekta verktygen för nybörjaren, och dessutom så får man en gratis domän under utbildningstiden. Helt underbart när man är student och inte har så mycket pengar. Det är så roligt att det finns hjälp att få när man är ung och oerfaren. Det känns tryggt att vara med och ha min hemsida hos Webbstjärnan.

Har du eller ska du driva ett UF-företag? Anmäl dig till Webbstjärnan och få en .se-domän och ett webbhotell gratis i ett år.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.