Webbstjärnan fyller 10 år!

Vi är mycket stolta och glada över att Webbstjärnan, som vi startade 2008 för att utveckla internetanvändandet i den svenska skolan, nu är inne på sitt tionde år och har vuxit sig större genom åren. I år deltar hittills 55 000 barn och ungdomar från hela Sverige. 

Tidigare tävlingar

Spana in alla tidigare nominerade och vinnare i tävlingen här. Där kan du till exempel se en film av den första prisutdelningen 2009 och läsa om samtliga vinnande bidrag från samma år.

Årets tävling

Vad roligt att så många är med och tävlar detta jubileumsår! Det börjar dra ihop sig inför årets final. Kom ihåg att det går att anmäla sig som tävlande fram till den 28 februari och att webbplatsen måste vara klar för bedömning den 15 mars. Det grundläggande kravet för att inte gallras bort i första gallringen är att webbplatsen måste ha en Om-sida.

Digitala lektioner för digital kompetens i skolan

Vi vill även passa på att tipsa om IIS nya satsning för skolan, IIS Digitala lektioner. Det är en öppen digital lärresurs, vilket innebär att du får använda den fritt hur du vill, direkt i klassrummet, eller bearbeta innehållet för att göra om det till ditt, för att stärka dina elevers digitala kompetens. Vi arbetar just nu med att bygga upp materialet så du kommer att hitta lektioner som täcker alla skrivningar kring digital kompetens i förhållande till läroplansförändringarna, som träder i kraft 1 juli 2018. Vill du veta när det kommer nyheter eller nytt material registrera dig för Digitala lektioners nyhetsbrev.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.