Foto: Webbstjärnans prisutdelning 2018 av Sara Arnald (CC BY)

Webbstjärnan tar paus – viktig information till dig som har en blogg hos oss

På tio år har nära 400 000 elever deltagit i Webbstjärnan och tillsammans skapat mer än 20 000 webbplatser. Efter ett decennium är det dags att gå vidare och vi startar nu arbetet med att skapa en ny tävling som är ännu bättre anpassad till de utmaningar våra skolor och lärare står inför i dag.

Under tio år har vi på Internetstiftelsen drivit Webbstjärnan och verkligen varit med och gjort skillnad för skolans arbete med digital kompetens. I mångt och mycket har formatet för tävlingen sett likadant ut från år till år. I och med att digital kompetens nu skrivs in i läroplanen för grundskolan kommer vi sätta oss ner för att ta fram en nytt koncept för en skoltävling med ännu tydligare fokus på digital skapande och digital kompetens.

Det här innebär att vi pausar tävlingen, det kommer alltså inte att starta någon ny tävlingsomgång av Webbstjärnan i höst och när vi startar den igen under nästa år kommer det att vara i en annan form. Bloggportalen stängs därför 1 oktober (läs mer om det nedan). Webbstjärnans webbplats kommer också att stängas ner och delar av innehållet som utbildningsmaterial och handledningar kommer att flyttas över till Digitala lektionerVill du hänga med under omgörningen och få information om vår nya skoltävling? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för skolan!

Vad innebär det här för dig som har en aktiv webbplats?

I och med att tävlingen görs om kommer vi att stänga bloggportalen den 1 oktober. Om du vill ha kvar din blogg måste du innan dess ha flyttat innehållet till ett annat webbhotell. Att vi stänger bloggportalen innebär också att du, om du vill ha kvar din webbplats, behöver ta över kostnaderna för webbhotellet (bloggen) och domännamnet. Du kommer att få en avi för domännamnet (.se-adressen) på 270 kronor från Internetstiftelsens egen registrar (återförsäljare av domännamn) .SE-Direkt. Du kan välja att ha kvar ditt domännamn hos .SE Direkt eller flytta det till ditt webbhotell. Om du varken vill ha kvar din blogg eller domännamnet behöver du inte göra någonting.

Läs mer under "Frågor och svar"

Kristina Alexanderson sammanfattar tio år

Vad är det som gjort Webbstjärnan så populär och vad har hänt under de här tio åren? Webbstjärnans tävlingsgeneral Kristina Alexanderson summerar ett decennium, läs blogginlägget här.

Missa inte Digitala lektioner!

Vi vill också tipsa dig om att kolla in Internetstiftelsens nyaste satsning – Digitala lektioner. Det är en öppen resurs där du hittar färdiga lektioner i digital kompetens som du kan använda direkt i klassrummet eller bearbeta så att det passar dig och dina elever på bästa sätt. Allt är självklart kostnadsfritt och kräver ingen inloggning.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.