Webbstjärnan uppgraderar till 2.0 hösten 2015 – hänger du på?

Internetstiftelsen i Sverige, IIS startade Webbstjärnan hösten 2008 med syftet att ge skolan, lärare och elever de verktyg som behövs för att publicera skolarbete på webben. Sedan dess har mer än 5000 lärare deltagit i Webbstjärnan och vi har delat ut över 100 000 diplom till elever i den svenska ungdomsskolan.

Konceptet för Webbstjärnan har fungerat på samma sätt ända sedan 2008. Vi har erbjudit stöd och hjälp för att skapa webbplatser med WordPress och alla lag har fått en egen .se-domän.

För att anpassa Webbstjärnan än mer till skolans behov gör vi nu om och lanserar en uppgraderad tjänst till hösten 2015. Vi bygger om vårt system för att förenkla anmälan och arbetet med att skapa en webbplats i Webbstjärnan. Några förbättringar du kommer att upptäcka i uppgraderade Webbstjärnan är:

  • Att det räcker med ett inlogg – Med vårt nya system kommer du bara behöva logga in en gång för att skapa en eller flera webbplatser. Det kommer bli en tydligare struktur som hjälper dig som är nybörjare hela vägen från idé till färdig webbplats, samtidigt är det så flexibelt att du som vill bygga själv också kan göra det.
  • Att den är anpassad för skolan – Vi uppgraderar systemet för att göra det enklare för dig som vill arbeta med webben i skolan. Det kommer även fortsättningsvis vara gratis att delta och precis som tidigare får du en egen .se-adress och naturligtvis massor med support under arbetets gång.
  • Att du endast behöver ha kontakt med Webbstjärnan – I Webbstjärnan har vi alltid haft ett supportteam som besvarat frågor om deltagandet i Webbstjärnan. De tekniska frågorna har dock webbhotellet tidigare fått besvara. Nu kommer vi svara på alla frågor och hjälpa dig!
  • Att tävlingsmomentet kommer fungera på ett annat sätt...

Vill du veta mer om den uppgraderade Webbstjärnan kan du anmäla dig här så skickar vi ut information när vi sätter igång.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.