CC by

Webbstjärnans bloggskola- Att återanvända, bygga om och skapa nytt

Många av de lag som deltar i Webbstjärnan gör bloggar, skol-, läs-, ämnes-, tema- och klassbloggar av olika slag. Vi på Webbstjärnan är väldigt stolta och glad över att så många i skolan använder vår tjänst för att publicera skolarbete på Internet. Vi gör allt i vår makt för att få än fler att arbeta med att publicera skolarbete på Internet. För att hjälpa fler igång har vi seminarier, utbildningar, workshops och nu har vi även en bloggskola, som du kan ladda ner och använda för att starta en blogg.

Vår bloggskola är en enkel överblick över hur du startar en blogg. Vi tar upp de vanligaste frågorna som en bloggare behöver ta ställning till. Vi rekommenderar alla som vill börja blogga med att först bestämma sig för vilken sorts blogg de vill skapa. Sedan tycker naturligtvis vi att du ska skapa en webbplats/blogg hos oss. Innan du börjar publicera innehåll, bör du tänka igenom vilken struktur du ska ha på det innehåll som du tillsammans med dina elever tänkt publicera. Sedan kan du sätta igång, genom att skapa en Om-sida, som tydliggör att det är ett skolarbete som skapas.

Sedan är det bara att blogga på...

Vår Bloggskola finns som en pdf "Bloggskola som du kan ladda ner och skriva ut". På SETT kommer vi på Webbstjärnan att arrangera en Bloggskola live tillsammans med Lärarförbundet, i deras monter.

En annan grej som är rolig med bloggskolan är att den är ett exempel på hur Creative Commons fungerar. Vi har nämligen tagit vår infografik för att "välja rätt licens" och sedan har vi gjort om den bilden, ändrat färger och lagt till lite andra rutor och voila så har vi återanvänt och skapat nytt, och allt ett är möjligt tack vare Therese Tjernström och Creative Commons, visst är det coolt!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.