Petter av Kristina Alexanderson CC by sa

Webbstjärnans lärare minglar kring filmproduktion

I onsdagskväll hade vi på Webbstjärnan bjudit in Petter Karlsson och Björn Falkevik för att prata om och inspirera lärare att arbeta med film på webben. Björn och Petter, som gemensamt driver Socialvideo, pratade om de möjligheter som rörlig film har på webben samt vad en nybörjarfilmare bör tänka på.

Internet skapar möjligheter för lärare att med små medel dokumentera det som sker i klassrummet med hjälp av enkla kameror eller mobiltelefoner. Lärare kan liksom Per Falk eller Sandra Wissting använda webbtjänsten Bambuser för att visa vad som sker i skolan.

Björn och Petter menade att när det kommer till rörlig media på nätet finns det flera svårigheter såsom integritet, PUL och upphovsrättsfrågor. Det är också viktigt att fundera över vad du ska berätta. Det gäller att ge tydliga uppgifter och prata om vad filmen ska förmedla. En annan sak som Petter och Björn återkom till, och som de menar är A och O för en fungerande film, är ljudet. Fungerar inte ljudet slutar publiken titta, så under kvällen fick lärarna tips på olika sätt att kontrollera ljudet, såsom att använda mobiltelefonens headset och mikrofonen i det.

Till de lärare som kom samlade vi ihop en rad tips på länkar som Björn och Petter rekommenderade:

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Bloggat om artikeln