Illustration av Martin Ander CC CC-BY

Webbstjärnans lärarpris 2012

Webbstjärnan har sedan starten 2009 haft ett specialpris avsett för lärare som genom Webbstjärnan utvecklat sin undervisning med hjälp av Internet och webbpublicering.

Varje år har juryn utsett en lärare som under tävlingsåret använt Internet i arbetet med sina skolelever. Pristagarna har varit följande:

2009 Kristina Alexanderson
2010 Peter Ellwe
2011 Deborah Asarnoj

Nu är det dags igen för att juryn att utse en lärare som genom Webbstjärnan använt och använde Internet för att utveckla arbetet i skolan tillsammans med sina elever.

I år har vi tänkt att vi ska vända oss till er för att fråga om er hjälp med att föreslå lämpliga kandidater. Så tipsa oss om lärare som genom Webbstjärnan gör en insats och använder Internet i sin undervisning! När du tipsar ska du ange namnet på läraren, som måste tävla i Webbstjärnan, samt en kort motivering. Kanske kan det vara din lärare, kollega, vän som vinner juryns specialpris för en pedagogisk insats i Webbstjärnan 2012.

Du kan nominera lärare som du tycker gjort en insats i Webbstjärnan fram till den 1 april, välkommen.

Nominera genom att skicka ett mejl.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Kommentarer

 • Mick Hellgren 20 februari 2012, kl 20.11

  För att bloggande och webpubliceringar öppnar klassrummet och avprivatiserar lärmiljön.
  Barnen styr själva vad de publicerar och med några knapptryck kan hela världen se och inspireras av barnens texter och tankar.
  Bloggen blir en naturlig del av barnens och de vuxnas lärande,stimulerar och tilltalar.
  Skriv en kommentar

 • Per Jeppsson 20 februari 2012, kl 20.25

  Tycker att Malin Jeppsson Smedingeskolan (Fjärås), skall få priset, hon både bloggar samt använder mycket it baserad undervisning samt coachar sina elever via facebook.

 • Georgia Wilhelmsson 20 februari 2012, kl 21.31

  Georgia har använt Internet när hon har jobbat med sina elever i engelska 5 på gymnasiet i ett etwinningprojekt med en klass i Österrike. Projektet som heter One Europe - Multicultural, har fått eleverna att presentera sin skola Agnebergsgymnasiet och sin stad Uddevalla genom Photostories, PowerPoints samt publicerat detta på Youtube. Eleverna kommer att använda sig även av andra digitala verktyg under projektets gång.

 • Vivi Östbring 20 februari 2012, kl 22.32

  Martin Löfgren och Per Ahlquist på Norrevångskolan i Mörrum, Blekinge

 • Henrik Wester 22 februari 2012, kl 11.51

  Cecilia "Cilla" Johansson på Norra Vallbyskolan i Västerås är en självklar kandidat (och en värdig vinnare?)

  Cilla har gjort en riktig rivstart med klassen och har fått både elever och deras föräldrar att engagera sig i och nyttja flera olika digitala kanaler, t ex bloggen http://1cnv.blogspot.com/.

  Samtliga elever har fått egna e-postadresser och många av dem skickar nu allt från glada meddelanden till varandra till frågor inför kommande lektioner. Via bloggen kan vi följa klassens dagliga arbete genom elevernas inlägg och projekt som redovisas där.

  Cilla är även snabb på att nyttja föräldrarnas kunskaper och uppmuntrar därmed dem till att bidra till klassen. Uppstarten av Facebookgruppen för klassens föräldrar är ett lysande exempel på detta.

  Självklart är inte de sk sociala medierna ett krav för att få del av information om läxor, glada barn, spännande uppdrag o s v - Cillas veckovisa nyhetsbrev ger alla en chasn att vara med.

 • Mariè-Louisè Edman Silver 22 februari 2012, kl 13.01

  Hej Vill föreslå Cilla Johansson, Västerås, för hennes arbete med it i klassen och för bloggen som klassen har. Barnen uppskattar den verkligen och vi föräldrar uppskattar den lika mycket. Den är ett bra sätt att få information om vad som barnen göra under dagen. Det bästa av allt är att de också är så stolta över att få visa vad de har gjort.

  • Cilla 22 februari 2012, kl 14.31

   Ser att jag blivit nominerad, i Webbstjärnan heter jag Cecilia Johansson.

 • Peter Ewertz Isaksson 23 februari 2012, kl 22.43

  Hej,
  Jag vill nominera Cecilia "Cilla" Johansson för sitt nyskapande inom kommunikation och media i skolarbetet med barnen på Norra Vallby.
  Hon använder blogg, Facebook och hemsida i symbios som möjliggör att information tillgängliggörs för våra barn och för oss föräldrar på enkelt sätt.
  Hon är väl värd att bli webstjärna.

 • Helena Ekström 27 februari 2012, kl 15.50

  Jag tycker att Agneta Torell på Stora Högaskolan ska få priset för sitt enastående arbete med IT och bloggande i sin andraklass. Samt för att hon sprider sin IT-aura även till andra klasser, både genom att hon undervisar dem, men även genom att hon tipsar sina kollegor om kul saker att göra.
  Sen har hon även via sin blogg http://skrivkul03c.wordpress.com/ visat på att man kan arbeta med Fredsuppdraget http://fredsuppdraget.wordpress.com/ på ett enkelt och kreativt sätt. Även det arbetet har hon inspirerat andra att även de arbeta med fredsuppdraget. <3

  • Kristina Alexanderson 28 februari 2012, kl 09.05

   Tack för tipset :) För att en lärare ska kunna bli nominerad, måste han/hon vara aktiv i Webbstjärnan

 • Veronica Monell 4 mars 2012, kl 20.56

  Jag vill nominera mina duktiga kollegor Lisa Lönn Hopper och Charlotte Nordenfelt (Svaneskolan i Lund) för deras fina bloggar som inspirerar våra elever att på ett inspirerande sätt utveckla sina förmågor.

  Charlotte: http:/scribimus.se

  Lisa: http://lescrepes.se/
  http://novellisa.se/

 • Bengt Nyman 5 mars 2012, kl 13.38

  Jag vill varmt rekommendera Lili Kapper och Claes Eriksson till lärarpriset. De har dragit igång arbetet med webstjärnan på vår skola, Klastorpsskolan i Stockholm, och haft stora framgångar.
  Säsongen 2010/11 vann de månadens pris för bild
  (www.piloten45.se). Säsongen 2011/12 har de haft siten http://www.klass5p.se samt ansvarat för
  http://www.klass3p.se KONSTBLOGGEN

  De har även dragit igång http://www.kungsholmsuppfinanre.se
  KUNGSHOLMS INNOVATÖRER, som inspirerar lärare och elever på Kungsholmen till kreativ teknik-undervisning.
  Besök även deras Facebooksida TEKNIKLÄRARPRISET
  och sist, men inte minst, vår skolas hemsida:

  http://www.klastorpsskolan.stockholm.se
  Lili & Claes for presidents!

Bloggat om artikeln