av Kristina Alexanderson

Webbstjärnans nya support – två nya personer du kommer att lära känna

Kommer du ihåg Chris och Elin? Det här är Markus och Anton som också är med i supportteamet och som du kommer att komma i kontakt med när du mejlar eller ringer till Webbstjärnan. Just nu är vi inne i en utbildningsperiod och vi (Kristina och Therese) lär dem allt vi kan för att de ska kunna stötta alla stjärnor på webben!

Markus och Anton är överens – det bästa med att arbeta i supporten är att man får prata med så många människor och faktiskt hjälpa till med olika saker.

Vad har de för koppling till webben och skolan då?

I samband med ett personligt intresse valde Markus att i yngre dagar gå en kurs i hur man bygger upp en webbplats. Det intresset lever fortfarande vidare och han tycker att det ska bli roligt att kunna fortsätta med det i praktiken igen. Småbarnsförälder som han är sa han under våra första utbildningstillfällen:

”Wow! Det här är ju ett superbra redskap. Jag hoppas att alla föräldrar får ta del av sina barns skolvardag så här”.

Bloggen är även en bra funktion för dem som inte kan närvara på alla föräldramöten – föräldrarna kan hänga med ändå, menar Markus.

Ska du starta en tidning? Anton har tips!

När jag pratade med Anton fick jag även reda på att han vid 16 års ålder startade upp en av de första webbtidningarna om musik tillsammans med en vän. Tack vare deras webbprojekt träffade Anton sex nya vänner genom internet, som också hjälpte till att driva sajten. Och vet du vad, Anton fick även göra en intervju med sin största idol. Hur coolt är inte det?!

Antons tre bästa tips för att lyckas med en tidning är att:

  1. Utgå från dig själv.
  2. Skriva om något nischat (till exempel om er idrott på skolan, det vill säga inte om samma saker som de etablerade tidningarna skriver om).
  3. Skriva om något du är intresserad av – då blir det roligare att arbeta med webbplatsen!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.