Webbstjärnans tävling 2016: De nominerade

Juryn har utsett årets nominerade sajter! Alla nominerade kommer att få en inbjudan till prisutdelningen, som går av stapeln i Stockholm den 9:e maj. Vi vill även gärna uppmana den som vill att gratulera de nominerade till deras framgångar på webben. Stort grattis!

Hoppa till

Bokblogg eller läsblogg
Entreprenörskap
Klassblogg
Teknik
Tema eller ämne
Årets nykomling
Årets veteran
Webbstjärnans lärarpris
Allmänhetens röst
Årets webbstjärna

Bokblogg eller läsblogg

Brons-, silver- eller guldvinnare*

 • julenilitteraturen.se Ort: Skara
  julenilitteraturen se 2016-04-07 06-50-22Med ett tydligt tema har denna webbplats tittat på hur en av våra mest älskade högtider skildras i litteraturen. Ett moget språk och tänk gör att denna webbplats tillför nytta även utanför skolans väggar, till glädje för alla som i framtiden kommer att googla julen och dess historia.
 •  

 • lässtjärnorna.se Ort: Löddeköpinge
  lässtjärnorna se 2016-04-07 06-51-17Omfattande men välbearbetad läsblogg som till fullo nyttjar kommentarsfältens möjligheter med dialog. I all sin enkelhet får vi som läsare serverat ett genialt sätt att prata om litteratur. Med egenproducerade böcker och filmer på webbplatsen och med ett nyfiket tilltal känns bloggen tydligt elevdriven, vilket tilltalar årets jury.


 

Entreprenörskap

Brons-, silver- och guldvinnare

 • beseen.io Ort: Västerås
  beseen io 2016-04-07 06-52-06En grym marknadsföringskanal för ett UF-företag som startat en lokal webbyrå. Med tydliga kopplingar till läroplanen har man tvivelsutan förtjänat sin nominering. “"Sjukt ambitiöst” utbrast en jurymedlem efter besöket på denna webbplats. En webbplats som vinner VM med den mest utförliga om-sidan.
 •  

 • fiveprints.se Ort: Växjö
  fiveprints se 2016-04-07 06-53-06En snyggt utförd webbplats, stilren och med förmågan att skapa ett köpbegär. Sprunget ur den småländska myllan har detta UF-företag letat sig fram till juryns hjärta med sin smarta och snygga affärsidé. Gångbar, minst sagt!
 •  

 • wikiljudia.se Ort: Huddinge
  wikiljudia se 2016-04-07 07-01-53En visonär ide med ett vällovligt syfte, som vill göra information tillgänglig för alla. Här möter vi crowdsourcat entreprenörskap som bygger på skolans värdegrund. Tillgänglighet och medskapande i vacker symbios. Allt på ett omtänksamt sätt. En sajt som tänker utanför boxen.


 

Klassblogg

Brons-, silver- och guldvinnare

 • sportfiskeskolan.se Ort: Forshaga
  sportfiskeskolan se 2016-04-07 06-45-25En klassblogg som lyser av flitig användning av rörlig bild och en stark närvaro i sociala medier vilket ger avtryck på både innehåll och utseende hos denna klassblogg. Med en engagerad lärare i bakgrunden möts läsaren av en webbplats där elevernas arbete även fungerar som en kunskapsbank, till mångas glädje. Sajten har ett tydligt ämnesfokus, där man införlivar svenskans olika delar i elevernas intresse. Ett fint paket där vattenlevande ryggradsdjur samsas med svenskundervisning, med en tydlig koppling till styrdokumenten.
 •  

 • stjärneleverna.se Ort: Skillingaryd
  stjärneleverna se 2016-04-07 06-44-11Med stark närvaro i sociala medier och sin egen talkshow ger denna multimodalt drivna webbplats en entusiasmerande bild av skolvardagen i Skillingaryd en ort i norra Småland. En bra balans mellan elevinnehåll och lärarinnehåll skapar en grym informationskanal till hemmet, samtidigt som skolans elever kan se resultatet av sitt arbete.
 •  

 • volgsjövilhelmina.se Ort: Vilhelmina
  volgsjövilhelmina se 2016-04-07 06-46-34Med breda ingångsvärden dokumenteras vardag och verklighet på en skola i Vilhelmina ett samhälle i södra Västerbotten. Juryns hjärta bankar lite extra för denna webbplats som spelar en stor roll för elevernas självkänsla, samtidigt som den gör att det dagliga skolarbetet sprider glädje. Både i och utanför klassrummet.


 

Teknik

Brons-, silver- och guldvinnare

 • exacode.net76.net Ort: Uppsala
  exacode net76 net 2016-04-07 06-55-57Egenutvecklad webbplats som på ett snyggt sätt visar upp en produkt som man som besökare även har kunnat påverka under utvecklingens gång. Resultatet? Ett riktigt grymt spel!
 •  

 • labbserver.net/~ideologi/ Ort: Karlstad
  ideologier labbserver net 2016-04-07 06-55-08En sajt för den som är osäker på sin ideologiska tillhörighet. Elever från Karlstad Värmlands residensstad får besökaren att vilja tänka på sitt ideologiska ställningstagande genom ett kul och lärorikt quiz med en bra payoff. Utan krusiduller.
 •  

 • thestudybay.eu Ort: Hudiksvall
  thestudybay eu 2016-04-07 06-56-50Imponerande crowdsourcad plattform för studieresurser. Enkel och på samma gång bra idé som på ett entreprenöriellt sätt erbjuder utbildning via en egenbyggd sofistikerad teknisk plattform. Att utvecklarna även själva har lärt sig saker på vägen med detta jättejobb är såklart en bonus i sammanhanget.


 

Tema eller ämne

Brons-, silver- och guldvinnare

 • astaronomy.se Ort: Helsingborg
  astaronomy se 2016-04-07 06-49-39Skönt nördig maker-blogg som visar hur man bygger en klurig teknisk anordning. Från ax till limpa får publiken följa ett spännande projekt där fem elever hemmahörande i Sundets Pärla delar med sig av sin kunskap och sina lärdomar kring amatörastronomi i allmänhet och teleskop i synnerhet.
 •  

 • barnpratarna.se Ort: Höllviken
  barnpratarna se 2016-04-07 06-48-48Kreativ sydsvensk elevblogg där man gärna utnyttjar olika medieformer. Ett ambitiöst och tydligt tema där berättande i svenska, engelska och retorik samsas på ett väl avvägt sätt. Juryn tyckte bland annat att det var häftigt med ett aktivt arbete med Facebook, Twitter och Instagram.
 •  

 • teentime.nu Ort: Skara
  teentime nu 2016-04-07 06-47-42Avancerat och snyggt med bredd i sitt innehåll, möt en blogg som inte följer fördefinierade regler för hur en webbplats ska se ut. Här kan man utan problem tillbringa mycket tid då det är en sajt med mycket innehåll och unga röster, en inspirationskälla för många fler än enbart eleverna på denna skola i tusenårsstaden.


 

Årets nykomling

En vinnare. Presenteras på prisutdelningen.
 

Årets veteran

En vinnare. Presenteras på prisutdelningen.
 

Webbstjärnans lärarpris

En vinnare. Presenteras på prisutdelningen.
 

Allmänhetens röst

En vinnare. Presenteras på prisutdelningen.
 

Årets webbstjärna

En vinnare. Presenteras på prisutdelningen.
 
 
 
*Vilket pris det blir informeras om på prisutdelningen. Det är två nominerade i kategori "Bokblogg eller läsblogg" och det är ett beslut av juryn utifrån hur många som deltog i den tävlingskategorin.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.