Webbstjärnor från 2012 berättar: Nalleresan.se

Vi fortsätter vår bloggserie “Webbstjärnor från 2012 berättar” där du får möta nominerade och vinnare från förra årets omgång av Webbstjärnan. Denna gång får du läsa om nalleresan.se och hur en nalle på vift kan ge nya vänner.

Bronstagarna i tävlingsklassen Grundskolan 1-5 Nalleresan.se var utan tvekan ett av de charmigaste bidragen i Webbstjärnan 2012. Idén var lika enkel som härlig: från Sofielundsskolan i Malmö skickade dåvarande klass 3A och 3B ut en egensydd nalle på en modern Nils Holgersson-resa genom Sverige. Genom nallens berättelser på bloggen fick eleverna bekanta sig med nya platser och människor runtom i landet.

- Det hände ofta att vi skrev till våra nyfunna vänner för att jämföra hur de har det på sin skola jämfört med vår, förklarar klass 4A och 4B genom sin slöjdlärare Barbro Sköldenberg.

- Nallens upptåg, våra möten med nya skolbarn samt att få skriva och berätta har varit det viktigaste för oss!

Den egensydda nallen har på sin resa hunnit beta av en stor del av Sverige och Nalleresan.se är i allra högsta grad lika aktiv nu som den var för ett år sedan (de tävlar i Webbstjärnan även i år). Men ett tag efter prisutdelningen i Stockholm verkade han ha tappat bort sig själv.

- Efter att vi åkt till Stockholm och kom på tredje plats försvann nallen och han hörde inte av sig på över sex månader. Vi blev jätteoroliga, men vår lärare sa hela tiden till oss att han skulle höra av sig om vi bara höll igång bloggen, förklarar eleverna ivrigt.

Klasserna fortsatte. Det var ju så kul att blogga. De skrev på både svenska och engelska, provade på att göra film och skriva gästinlägg till andra skolbloggar. Och lyckligtvis verkade nallen bara varit dålig på att uppdatera omvärlden om sin resa. Han är nu återfunnen, välbehållen och befinner sig i skrivande stund i Uppsala.

- Nu gläds vi åt alla små och stora hälsningar från nallen och hans nyfunna kamrater, och vi har kommit i kontakt med många andra skolor. I Sverige men också i till exempel Australien.

Se alla inlägg i bloggserien Webbstjärnor från 2012 berättar »

Kommenteringen är stängd för denna artikel.