Workshop i Sjöbo av Ingela Clarin

Workshop i Sjöbo

Ingela Clarin är en av Webbstjärnans kursledare och höll, för första gången, en tvådelad kurs. Vad är egentligen skillnaden mellan tvådelad och heldag? Hur gick det på workshopen? Ingela berättar:

Då har Sjöbos villiga pedagoger fått sig en omgång av WordPress. En del suckanden och klaganden har hörts när det inte gått som de velat, men på det stora hela har de nog tyckt att det varit kul och spännande att lära sig något nytt.

Detta var första gången som jag körde en tvådelad workshop, vi startade en eftermiddag och fortsatte en annan eftermiddag. Jag kan se både för- och nackdelar med detta. En nackdel kan vara att det blir lite ”snuttigt” men en fördel är att man får chans att smälta intrycken, och sedan ställa de frågor man har vid ett andra tillfälle.

I mitt fall blev det lite rörigt då en hel del jättegärna ville komma, men inte hade möjlighet vid det första tillfället. Så några fick sin första omgång innan första passet, och ett par stycken fick det efter det första men innan det andra. Förvirringen var total. Sammanlagt hade jag alltså tre förstapass, och ett andrapass :) Men alla ska med!

De allra flesta har valt att vara två (eller fler) pedagoger om samma sajt, vilket jag kan förstå. Skönt att dela ansvaret med någon, och ha någon att bolla idéer och tankar med. Detta utmärkte verkligen träffarna, mycket prat och tänk ”hur gör vi här, hur ska ni göra, ska vi göra likadant” och så vidare. Detta har jag inte haft lika mycket av på mina tidigare workshops

Nu önskar jag dem alla lycka till i sitt bloggande, och i tävlingen!
/Ingela Clarin

Kommenteringen är stängd för denna artikel.