Ändra i menyn

Ändra din meny

Är du med i Webbstjärnan och osäker på hur du ska göra? Gör som många andra! Gå kursen Komigång med Webbstjärnan! Den är kostnadsfri och en av våra fria webbkurser.


Textguide

Med hjälp av WordPress publiceringsverktyg kan du enkelt justera din horisontella meny. Du kan välja vilka sidor som ska vara med, om det ska finnas en rullgardinsmeny och du kan även lägga till egna (anpassade) länkar.

Meny-funktionen fungerar för teman som är optimerade för WordPress 3.0 och uppåt, bland annat Twenty Eleven och Twenty Ten. Du skapar och ändrar menyn under ”Utseende > Menyer” i den vänstra sidomenyn.


Exempel på resultat:

Så här gör du en meny:

Logga in på din WordPress-sida (www.dindomän.se/wp-admin) och gå till ”Utseende > Menyer” i sidomenyn.

    • 1. Skapa en meny genom att skriva in valfritt namn vid ”Namn för meny” och tryck på knappen till höger som heter ”Skapa meny”. Vi döper vår till ”Menyn” (se nedan).

  • 2. Nu är det dags att lägga in vad som ska finnas i menyn. Det finns flera alternativ för vad man kan lägga in:

- Anpassade länkar

Under ”Anpassade länkar” kan du lägga till en helt valfri länk i menyn, till exempel en länk till din Facebook eller Twitter. Skriv in webbadressen vid ”URL” och namnet på länken vid ”Etikett”. Klicka sedan på knappen ”Lägg till i meny”.

- Sidor

Under ”Sidor” lägger du till sidor. Klicka på ”Visa alla” och bocka i dem du vill ska hamna i menyn. Klicka på ”Lägg till i menyn” när du har markerat alla sidor som ska synas.

- Kategorier

Om du vill lista kategorier (som tillhör bloggen) i menyn bockar du i de kategorier som ska visas. Klicka sedan på knappen ”Lägg till i meny” när du är nöjd med valet.

  • 3. När du har lagt in innehållet i menyn kan det se ut så här:

Nu är det dags att justera ordningen på menyn. Det gör du genom att hålla och dra i de olika flikarna. I det här exemplet vill vi att ”Underkategori 1” ska ligga som en rullgardinsmeny under ”Huvudkategori 1” och då drar vi i den till höger.

    • 4. När du är klar med justering av menyn klickar du på ”Spara meny”. Nu ser det ut så här:

  • 5. Välj sedan vilken meny du vill använda på din webbplats. Vi väljer ”Menyn”. Klicka sedan på Spara.

Om du vill ta bort en meny klickar du på den röda länken ”Radera meny” och om du vill lägga till en meny klickar du på plustecknet.


Resultat: