Skapa fler bloggflöden

 
Tillägget Simply Exclude används för att exkludera en kategori från det vanliga bloggflödet. På så sätt kan man ha två olika bloggar på samma sajt.

Exempel: Elever skriver blogginlägg och läraren skriver ett inlägg i kategorin ”Veckobrev”. Dock vill man inte att veckobreven ska hamna i samma bloggflöde som elevernas blogginlägg. Det kan man åstadkomma genom att exkludera kategorin ”Veckobrev” från huvudflödet och lägga den som en egen flik.

Skapa kategorier

 • Börja med att strukturera din webbplats genom att ange de kategorier du vill använda till bloggen. Kom ihåg att en kategori inte visas förrän du har skrivit något inlägg och postat i den kategorin (den visas däremot om du lägger in den manuellt via ”Utseende” > ”Menyer” men kategorin kommer inte fungera förrän något är publicerat i den). Mer om hur du arbetar med kategorier tar vi upp i guiden ”Skapa inlägg”.
 • Gå in på ”Tillägg” > ”Lägg till nytt” och sök efter ”Simply Exclude”. Installera och aktivera tillägget. Mer om hur du installerar ett tillägg finns i guiden ”Hantera tillägg”.
 • När du har aktiverat ”Simply Exclude” hamnar tillägget längst ner i sidomenyn. Gå in på ”Exclude Categories”.

 • Därefter ska du göra några inställningar:1. Välj ”Exclude” vid "Front"
  2. Här ser du alla dina kategorier
  3. Bocka i ”Front” på den kategorin som inte ska synas i vanliga bloggen och spara (klicka på "Save Changes") • Sista steget är att justera din meny. Se guiden ”Justera menyn” för mer information om hur du gör. Så här ser menyn ut tillhörande detta exempel (http://klass.testatherese.se):

  Hem = vanliga bloggen
  Veckobrev = den exkluderade kategorin som numera kan uppfattas som andra bloggen.