av Maria Antonsson

Nominerad 2014: www.1skeppkommerlastat.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Grundskola 1-3 är webbplatsen www.1skeppkommerlastat.se där en förskoleklass från Varberg driver sin blogg med pirattema.

Vilka är ni?

Vi är en förskoleklass som heter Skutan F på Påskbergsskolan i Varberg. Vår klass består av 26 elever och två förskollärare.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

I vårt dagliga arbete med bloggen så har eleverna i ett naturligt sammanhang lärt sig vad man får lov att publicera och skriva. Det är viktigt att vi vuxna ledsagar eleverna in i sunt användande av internet.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Första året med bloggen var otroligt lärorik och vi stötte hela tiden på nya utmaningar. Det som känns så kul är att vi aldrig blir fullärda. Att använda sig av en blogg är ett fantastiskt smidigt sätt att nå ut med information och kommunicera. Med bloggens hjälp synliggör vi målen i läroplanen (Lgr 11) och vilka förmågor vi arbetar med.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Vi tävlar mot fantastiska bloggar! We in A Way är bra på att använda digitala verktyg. Matteblogg delar med sig av sin inspirationsrika blogg om matematik. Busiga barnen släpper in oss i sin vardag med hjälp av många tekniker och låter oss lyssna på sina babblare. Sallys äventyr är en blogg som väver in kunskap med hjälp av elevernas fantasi. Vi önskar alla en plats på prispallen!

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Alla nominerade är värdiga vinnare.
Men om vi vinner så skulle det kunna bero på att vår blogg har blivit en lekfull motor som drivit vårt tema med pirater framåt. Våra animerade figurer har talat till eleverna och satt igång deras kreativitet som i sin tur drivit temat vidare. Som en osynlig tråd har språkutvecklingen vävts in och öppnat dörren för elevernas medlemskap i läsarnas och skrivarnas klubb. Vi vet också att andra skolor har använt vår blogg och vårt tema i sin verksamhet.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.