av Petronella Rundqvist. Copyright Dagens Växjö UF.

Nominerad 2014: www.dagensvaxjo.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Teknik är webbplatsen www.dagensvaxjo.se där fem unga företagare från Smålandsgymnasiet har samlat Växjös luncherbjudanden.

Vilka är ni?

Vi är ett UF-företag bestående av fem killar från Smålandsgymnasiet i Växjö. Vi går alla teknikprogrammet med inriktning på informations- och medieteknik.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit väldigt roligt att jobba tillsammans för att utveckla och bygga en snygg och användarvänlig hemsida. Samtidigt har det varit relativt tekniskt avancerat då vi har utvecklat hela vår hemsida från grunden med allt från design till publiceringsverktyg.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss mycket tekniska grejer kring utvecklandet av vår hemsida, men även en hel del juridiskt som till exempel Copyright, Creative Commons och mjukvarulicenser som Apache.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Kyparn vill vi påstå är vår största konkurrent då de också försöker marknadsföra restaurangernas luncherbjudanden i Växjö.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi tror att vi har goda chanser att vinna då vi lagt ner mycket tid på att utveckla vår hemsida från grunden och lyckats skapa en, åtminstone i vårt anseende, professionell och användarvänlig layout som anpassar sig till både surfplattor och mobiltelefoner.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.