av Sven Nordstedt

Nominerad 2014: www.houseofalvik.blogspot.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Grundskola 4-6 är webbplatsen www.houseofalvik.blogspot.se där Alviksskolan i Luleå driver ett storyline-inspirerat projekt.

Vilka är ni?

Vi är 41 elever i 5-6ab på Alviksskolan i Luleå. Ett eget framarbetat koncept är vad vi kallar "Storyfication". Ett storyline-inspirerat arbete med gamification som drivkraft. Detta projekt går som en röd tråd genom hela undervisningen och bidrar till att utveckla elevernas entreprenöriella förmågor. Storyfication sker via House of Alvik.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Kul och verkligen inspirerande. Eleverna har verkligen blivit taggade av att veta att arbetet är publikt. En fördel med att använda en blogg som verktyg är att eleverna lätt kan inspireras och inspirera andra. Eleverna löser uppdrag genom att ta hjälp av internets olika möjligheter. Men framförallt så sprider sig lösningar på olika problem som en löpeld genom klassrummet. Det är jättehäftigt för oss pedagoger att se!

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss mycket, samarbeta, kommentera och reflektera tillsammans. Vi har lärt oss programmera och att använda många olika digitala verktyg. Vi har dessutom lärt oss massor i de olika ämnena som ingår i projektet.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Alla sajter har så olika upplägg. Ett bidrag som tilltalar oss pedagoger är Tidningen Stjärnan eftersom de också har ett ämnesövergripande tänk. Vi tror juryn får ett tufft jobb eftersom alla sajter är bra på sitt sätt. Alla är värdiga vinnare!

Vad tror ni om era chanser att vinna?

För oss är nomineringen bara den en vinst. Eleverna har verkligen lagt ner sin själ i arbetet. Som eleverna uttrycker det: vi har en bra blogg, man lär sig mycket och på ett helt annat sätt och vi har jobbat väldigt hårt. Vi hoppas att detta ska leda oss fram till en seger!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.