Nominerad 2014: www.klasskamraterna.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Grundskola 4-6 är www.klasskamraterna.se där elever i årskurs fyra på Furulundsskolan bloggar för att skapa gemenskap i klassen.

Vilka är ni?

Vi är klass 4B på Furulundsskolan i Halmstad, som tillsammans med vår lärare har bloggat om varandra och om Sverige.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Vi har alla varit entusiastiska i arbetet med bloggen, dock är det vår lärare som har strukturerat upp den. Men vi har alla tyckt till och vår lärare har ibland fått ge sig.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss att man inte får lov att lägga ut vilka bilder man vill på nätet och just därför har vi valt att bara ha egna bilder eller filmer. Nästa år när vi kan mer om webbpublicering blir det mer bild och film i bloggen.
Vi har också lärt oss att leta positiva saker om varandra då vi varje vecka skrivit vänliga saker om någon klasskamrat. Här har vår lärare fått tjata en del på oss att vara mer konkreta. VAD är det som vi tycker om hos våra klasskamrater och VAD är det klasskamraten gör som vi gillar.

Vi har också jobbat en hel del med att skilja på fakta och åsikt och detta har vi varit tvungna att skilja på när vi gjort våra inlägg på bloggen. Det har nämligen legat som två olika kategorier!

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Alla nominerade lag är bra, men vi tror mest på Idrottsjakten. Det är ju nyttigt att röra på sig!

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi kan bara hålla tummarna att vinsten går till dessa goda KLASSKAMRATER!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.