av Sätt Dig UF

Nominerad 2014: www.sattdig.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Entreprenörskap är www.sattdig.se där fyra unga företagare presenterar sin innovation – en bänk som monteras på en lyktstolpe.

Vilka är ni?

Sätt Dig UF består av fyra elever i årskurs två på ABB Industrigymnasium. Tillsammans har vi utvecklat en ny sorts bänk – en bänk som fästs på lyktstolpar istället för att gjutas ner i marken. Den är billigare, snyggare och en innovation för alla städer och kommuner!

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Två av oss, Tobias och William, har sedan tidigare arbetat med programmering och webbdesign och vi kan stolt säga att vi skrivit varje rad kod i hemsidan för hand. Det har varit ett intressant arbete att ta fram en webbsida som är stilren och enkel, samtidigt som den representerar vårt företag på ett professionellt sätt.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Det som varit nytt för oss har varit att följa företagets grafiska profil och anpassa designen efter vår produkt. Vi har lärt oss saker som att anpassa design till ett färdigt koncept. Ett exempel på detta är att vår navigationsmeny är utformad som vår bänk.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

I den kategori vi är nominerade verkar Spurten UF ha en väl genomtänkt sida där man får svaren på alla sina frågor. Sidan innehåller en stor mängd information om företaget och ger användaren ett intresse för den tjänst de erbjuder.

Av alla Webbstjärnans nominerade är vi imponerade av Studieframgång.se, som har gjort en mycket tilltalande hemsida och väl fungerande mobilversion med hjälp av plugins till WordPress.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Det finns många nominerade hemsidor som är mer dynamiska och innehållsrika än vår så vi vill absolut inte hoppas på för mycket.
Vi hoppas dock att de som bedömer tar hänsyn till hantverket som ligger bakom, när så många andra bidrag använt WordPress och andra färdiga ramverk för sina sidor.
Vi har ansträngt oss för att leverera en simplistisk sida som ska kunna tillfredsställa våra kunder och partners såväl som nyfikna vänner eller andra företagare.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.