av Sara Olsson CC ©

Nominerad 2014: www.smade.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen www.smade.se där den unga företagaren Sara från Västerås säljer miljövänliga kläder med konstnärliga tryck.

Vem är du?

Jag som har skapat hemsidan heter Sara Olsson, är snart 19 år och läser sista året på Kopparlundsgymnasiet i Västerås. Jag är både kreativ och tekniskt lagd, det drog jag nytta av och lärde mig webbdesign i samband med mitt UF-företag.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Jag kunde verkligen ingenting om hemsidor eller programmering när jag började så det har varit ganska kämpigt. Men det har samtidigt varit roligt, jag tycker om att utmana mig själv och lära mig nya saker. Att få sin egen CSS-kod att fungera för första gången var en häftig känsla som fick mig att vilja fortsätta med programmering i framtiden.

Vad har du lärt dig av att arbeta med din webbplats?

Förutom alla praktiska kunskaper har jag fått en bättre helhetsbild av hur webben fungerar. Jag kan se mig själv som egenföretagare i framtiden och då är det en stor fördel att själv kunna skapa och administrera sina webbplatser och hantera digitala verktyg. Jag har nog även förbättrat mitt tålamod!

Vilken sajt anser du är din största konkurrent?

Jag har faktiskt inte hunnit kolla igenom alla så noga, men jag minns att Tegazine och Studieframgång gjorde bra intryck och att jag tänkte att de skulle bli konkurrenter för mig. Men jag skulle nog vilja veta mer om hur sidorna är uppbyggda för att kunna säga vilken jag är mest impad av, till exempel om det mesta är kodat eller i huvudsak kommer från färdiga temamallar.

Vad tror du om dina chanser att vinna?

Min hemsida är väl kanske inte den bäst tekniskt gjorda eller den med mest innehåll, så det beror lite på vad juryn bedömer. Om de bedömer hur mycket man har lärt sig och kämpat så kan jag ha en chans för där borde jag nog ligga bra till! Hur som helst är jag väldigt glad bara över att ha blivit nominerad och att vinna känns inte så viktigt, men det vore såklart jättekul.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.