av Ciprian Costin

Nominerad 2014: www.spurtenuf.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Entreprenörskap är webbplatsen www.spurtenuf.se där tre unga företagare från Polhemskolan i Lund marknadsför sitt motionslopp i Lomma.

Vilka är ni?

Vi är tre tjejer vid namn Sara, Johanna och Sissa som har startat företaget Spurten UF. Vi läser tredje året ekonomi med inriktning marknad och ledning på Polhemskolan i Lund. Då vi alla är väldigt sport-intresserade och tävlingsinriktade blev vårt företag Spurten UF där vår affärsidé var att anordna ett lopp den 27 april 2014 i Alnarpsparken, Lomma Kommun.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit väldigt lärorikt. Att hela tiden komma på nya idéer om hur webbplatsen ska se ut och sedan bygga upp den på sitt eget sätt har varit väldigt kul. Vi har hela tiden haft en bild av hur vår webbplats ska se ut och den bilden har vi lyckats uppnå. Vår webbplats har varit ett av våra större fokus då den når ut till våra kunder och har en avgörande roll i vår marknadsföring. Hemsidan är väldigt strukturerad, enkel att förstå och användarvänlig eftersom vi riktar oss till människor i alla åldrar. Designen är genomarbetad och anpassad efter vår loggas färger för att få en stilren känsla.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Tack vare uppstartandet av vår webbplats har vi lärt oss hur användbar en webbplats verkligen kan vara. Det gör det enklare för oss att nå ut till kunder och det ger oss även en plattform att hålla kontakt med dem då vi har funktioner där man enkelt kan kontakta oss. Vi har lärt oss mycket kring design och webbutveckling. Tack vare hemsidan har vi även behövt ta professionella bilder vilket senare har hjälpt oss att marknadsföra oss på ett personligt sätt och även i redovisningar och arbeten till skolan.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Av alla bidrag som är nominerade tycker vi att S MADE har en väldigt enkel och snygg webbplats. Det är lätt att hitta det man söker efter och affärsidén har ett gott syfte då en del av vinsten går till WWF för att stödja kampen mot tjuvjakten. I kategorin Entreprenörskap där vi är nominerade tycker vi att Sätt dig UF har en bra och genomtänkt webbplats. Även Webben för alla har en väldigt bra affärsidé och en strukturerad hemsida så det är svårt att avgöra. Vi ser båda bidragen som stora konkurrenter!

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Det är svårt att säga då det finns väldigt många duktiga bidrag. Vi tror att vi har en chans i vår kategori och hoppas verkligen på vinst, det hade varit riktigt roligt! Dock är konkurrensen väldigt stor i år så vi får helt enkelt se vad som händer.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.