Nominerad 2014: www.team6.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Tema är www.team6.se där elever från Erlaskolan Östra i Norrköping publicerar skolarbeten inom NO och teknik under mottot: På riktigt är viktigt.

Vilka är ni?

Vi är 47 elever i Team 6 på Erlaskolan Östra i Norrköping som är överlyckliga över att ha blivit nominerade i klassen Tema. Hos oss har eleverna en egen iPad. Vi arbetar, i alla skolämnen, i arbetsgrupper som består av tre till fem elever. Arbetsgrupperna byter vi cirka tre gånger per år. Våra Buddypoke-filmer och radioinslag har vi gjort tillsammans i dessa grupper. Vi jobbar mycket med kamratbedömning, Two Stars and a Wish.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit roligt att skapa vår egen webbplats. Kul att den heter som vi med. Det har varit bra att ha en öppen plats där vi kan lägga ut och dela med oss av det vi gör. Om vi använder oss av vår lärportal när vi ska lämna in uppgifter är det mest läraren som ser. Vi vill att det vi gör ska vara på riktigt och att det ska kännas viktigt. Att skapa en webbplats har hjälpt oss med detta. Det var roligt att få lära sig mycket med hjälp av IT. Det har varit bra att få ta del av vad hela teamet har skapat. Vi förstår bättre när vi får lyssna på varandra och inte bara läsa. När vi jobbar med Two Stars and a Wish syns allas kommentarer om de olika inläggen hela tiden. Då lär vi oss och får tips på hur vi kan utvecklas, även om kommentarerna inte är direkt riktade till det jag och min grupp har gjort.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

När vi jobbade med webbplatsen lärde vi oss såklart fakta utifrån det naturvetenskapliga och tekniska innehållet i allas filmer och radioinslag.
Utöver detta så fördjupade vi våra kunskaper kring Creative Commons och att söka och granska information på nätet. Vi pratade mycket om källkritik och hur vi kan veta att det vi hittar på nätet är sant. Vad är en trovärdig källa och vad är det inte. Vi lärde oss använda några fler appar, Buddy Poke till filmerna och Hukosai till radioinslagen. Imovie kunde vi redan innan.
Vi lärde oss också hur vi kan texta ett youtube-klipp med hjälp av Amara.org.
Vi lärde oss också samarbeta och vi hade rooooooooligt!

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

De andra som är nominerade går ju på gymnasiet så vi känner oss lite små bredvid dem. Programmering verkar lurigt så NewCoder kan nog locka många. De är nog vår största konkurrent tror vi. Men projektet om Solugnar var också spännande.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi har ju lika stor chans som de andra, 33 %, en tredjedel, en av tre att vinna… men vi hoppas att det faktum att vi inte är så gamla och ändå har använt oss så mycket av IT och nätets resurser ska vara till vår fördel. Om antalet hållna tummar räknas så vinner vi :)

Kommenteringen är stängd för denna artikel.