av Testbase.se CC ©

Nominerad 2014: www.testbase.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Teknik är www.testbase.se där fyra elever från Hässleholms Tekniska Skola håller på att skapa en uppgiftsgenerator som på sikt ska bidra till att digitalisera skolan.

Vilka är ni?

Vi är fyra elever, Daniel Persson, Oliver Upmark, Timotei Vasiu och William Wennerström, som alla går på Hässleholms Tekniska Skola i årskurs två. Vi har skapat Testbase från idé-nivå till var vi befinner oss i nuläget.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Att lära sig saker i dagens samhälle är inte något svårt uppdrag eftersom man har tillgång till mycket information, men man behöver ha en vilja för att ständigt lära sig nya saker och sedan använda informationen för att skapa nya idéer som gör vardagen lättare. Det har varit kul att lära sig olika tekniker för att bygga upp en webbplats från grunden och hur man kan använda sig av internet på ett produktiv och samtidigt kreativ sätt.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Under utvecklingen av Testbase har vi lärt oss enormt mycket, allt ifrån hur en marknadsundersökning ska genomföras till hur man planerar och utvecklar en produkt. 

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Inom tävlingen är det Dagens Växjö som är vår största konkurrent eftersom de har en snygg design och de har en chans att vinna. Men vi tror att det är ganska jämnt mellan de tre tävlande lagen.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi tror att vi kan vinna eftersom vår idé, även om den i nuläget inte är klar, i framtiden kan bli känd och hjälpa elever samt lärare med deras skolgång. Även om vi inte vinner tävlingen så hoppas vi att vi får det stöd vi behöver för att kunna färdigställa vår idé och på så sätt digitalisera Sverige ännu mer i skolan.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.