Bakgrundsbild av Roman Emin

Nominerad 2015: ardetoppet.se

En av de nominerade i tävlingsklassen Teknik är webbplatsen ardetoppet.se. Där har två gymnasiekillar samlat öppettider till alla butiker, myndigheter och restauranger i Sverige.

Vilka är ni?

ÄrDetÖppet.se är en sida utvecklad av Ludvig Larsendahl och Noah Mayerhofer, teknikelever från Grillska Gymnasiet i Västerås. På sidan hittar du som användare öppettider till butiker, myndigheter och restauranger i Sverige!

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Skapandet av webbplatsen har varit en intressant resa, vi har flera gånger på vägen valt att göra om sidan från grunden för att vi inte tyckte att rätta känslan fanns där. Processen har involverat många nya erfarenheter för oss båda, användandet av nya tekniker och upptäckandet av nya användningsområden såväl som gamla. Det har varit tufft, sidan skulle förr eller senare bli klar. Om det inte var för att vi förr eller senare behövde få upp sidan hade vi kunnat sitta och utveckla den i evigheter. Det finns alltid något att lägga till!

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har fått massvis med nya erfarenheter relaterade till utveckling av webbsidor, marknadsföring på internet och framförallt företagande. ÄrDetÖppet.se är vårt UF-projekt, så vi har förutom webbsidan arbetat mycket bakom kulisserna med allt vad företagande heter.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Största konkurrent är definitivt Krow. Vi levererar båda en smidig tjänst utan en massa tjafs, när det gäller funktionalitet och användarvänlighet är de helt klart en värdig motståndare till teknikpriset!

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi tror att vi har en god chans att ta hem priset i Teknik, vi har en sida med hög funktionalitet, stilren presentation, användarvänlighet och stort utbud. Inget nonsens, bara öppettider.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.