Nominerad 2015: avgöra.se

En av de nominerade i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen avgöra.se. Där delar eleverna på gymnasiesärskolan Vipan i Lund med sig av allt från läsvärda dikter till spännande zombiefilmer.

Vilka är ni?

– Vi är ett gäng på 21 elever på Individuella programmet på gymnasiesärskolan Vipan i Lund och våra medialärare Otto och Cecilia

Hur har det varit att skapa en webbplats?

– Vi har jobbat med Webbstjärnan i flera år och det har varit väldigt roligt att till exempel jobba med våra olika filmer. Det är roligt att börja med en idé som genom vårt arbete sakta växer fram till färdiga verk. Vi har arbetat mycket med att skapa musiken till vår teater. Vår adventskalender, med nya filmer varje dag var också rolig och vi lärde oss mycket.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

– Vi har lärt oss att samarbeta mycket. Det är viktigt att se att alla människor har olika saker som de är bra på. Vi hade inte kunnat göra detta utan att alla hjälpts åt. Vi har märkt hur mycket vi kan och förändrat synen på oss. Gränsen för vad vi kan blir sakta men säkert utsuddad.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

– Vi vet inte om det finns någon speciell konkurrent, men det skulle vara roligt att tävla i en klass med andra särskolor.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

– Vi är väldigt glada att vi har kommit så här långt i tävlingen. Om vi skulle vinna så är det inte bara en seger för oss utan för hela gymnasiesärskolan.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.