Jimmy Persson tillsammans med sin lärare Lars Gardfjell.

Nominerad 2015: expanderad.se

En av de nominerade i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen expanderad.se. Det är en ambitiös webbtidning som kretsar kring vad som händer på Duveholmsgymnasiet i Katrineholm.

Vilka är ni?

Vi är webbtidningen Expanderad.se som grundades av mig, Jimmy Persson. Jag studerar mitt sista år vid Samhällsvetenskapsprogrammet vid Duveholmsgymnasiet i Katrineholm och har som mål att bli journalist. Tillsammans med några kompisar driver jag tidningen som framförallt skapar nyheter om vad som händer på Duveholmsgymnasiet eller om annat dessa elever kan tänkas vilja läsa.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit ett tufft jobb som chefredaktör att binda ihop alla delar för att det ska bli en tidning. Det är inte enbart att skriva och trycka på en knapp för att publicera – det är så mycket mer. Exempelvis handlar det om layout på tidningen, om lagar och regler, planering, marknadsföring, kommunikation med såväl läsare som redaktion – och framförallt att få tiden att räcka till. Även om det varit mycket slit är vi väldigt glada över det jobb vi lagt ned. Nu har vi dessutom fått ett kvitto på att det lönar sig (efter att ha blivit nominerade). Något både jag och redaktionen är superglada för!

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss otroligt mycket av att arbeta med webb. Framförallt hur vi skapar material andra vill läsa, och fått kunskap om hur viktigt det är med tidningar för att bibehålla ett demokratiskt samhälle. Självklart har vi utvecklats som skribenter, men också lärt oss hur det fungerar inom en hel journalistkår. Det är på något sätt magiskt!

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Vi tror att Avgöra är vår största konkurrent. Anledningen är deras starka syfte om att utveckla sitt självförtroende genom sitt berättande. Det känns starkt och känsloladdat på ett bra sätt.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Naturligtvis hoppas vi på vinst i Webbstjärnan. Det vore dumt att spekulera, därför väntar vi med spänning på prisutdelningen. Oavsett vad känner vi oss väldigt nöjda att överhuvudtaget blivit nominerade. Men vem säger att vi inte kan bli än nöjdare?

Kommenteringen är stängd för denna artikel.