av Katarina Eriksson

Nominerad 2015: greenshipofalvik.blogspot.se

En av de nominerade i tävlingsklassen Tema är webbplatsen greenshipofalvik.blogspot.se. Det är en lekfull blogg där eleverna från Alviksskolan i Luleå med hjälp av "storyfication" på olika sätt lär sig hur de kan skapa en mer miljövänlig vardag.

Vilka är ni?

Vi är två glada och positiva klasser i år 5 och 6 från Alviksskolan i Luleå. Vi gillar att testa nya saker. Vi har haft bra lärare som har varit uppfinningsrika och gjort skolarbetet till en rolig grej. Vi har en blogg där alla har varsin karaktär och får spännande uppdrag som vi ska lösa.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit roligt och lärorikt att skapa Greenship of Alvik. Det har varit kul att skapa en blogg där man får vara så kreativ och lära sig om alla ämnen. Vi har lärt oss saker som inte så många andra har tänkt på. Vi tycker att det är roligt för att man får testa på nya arbetssätt. Det har varit spännande för man vet aldrig vad som kommer att hända nästa gång

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss mycket inom den digitala världen. Programmera, hur man bloggar, en mängd olika program och appar till exempel imovie, planner 5D och 123D design. Vi har lärt oss att kommunicera och samarbeta med varandra. Vi har lärt oss mycket kring källkritik. Man lär sig på ett lekfullt sätt när man får uppdrag.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Vi tycker att båda bloggarna är lika tuffa konkurrenter. Eftersom många gillar hundar så blir Hundsport en tuff konkurrent men Grundämnen blir också svåra att slå för de hade med mycket bra fakta.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Alla sajter är bra, men vi hoppas att vi kan ha en bra chans eftersom vår sajt är väldigt kreativ och vi tänker på alla ämnen.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.