av Grundämnen.se CC CC BY-SA

Nominerad 2015: grundämnen.se

En av de nominerade i tävlingsklassen Tema är webbplatsen grundämnen.se där tre elever från Södertörns friskola i Huddinge har gett det periodiska systemet nytt liv.

Vilka är ni?

– Vi som skapade Grundämnen.se heter Joar Classon, Gustav Ekner och Alicia Palmér, tre elever på Södertörns friskola i Huddinge och medlemmar i skolans datorklubb. Vi går i en naturvetenskapsklass och älskar att kombinera det vi lär oss med internet.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

– Det har varit både lärorikt, informativt, intresseväckande och inspirerande. Det var kul att göra något som är väldigt vanligt, alltså ett periodiskt system, på ett helt nytt sätt som gör så att det blir mycket roligare för användaren.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

– Programmering och problemlösning, och såklart mycket kemi och fysik. Dels har vi fått en hel del repetition, vilket så klart är bra, men vi har också lärt oss mycket nytt.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Hundsport 2014 är en väldigt tydlig och innehållsrik hemsida som innefattar både intressant fakta om hundar och blogginlägg, så den ser vi definitivt som en konkurrent. Greenship of Alvik är också en innehållsrik hemsida med många intressanta tankar och idéer.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

– Vi tror att det kommer att vara jämt mellan lagen i år men vi hoppas såklart på att vinna vår kategori. Att vinna det stora priset skulle inte vara fy skam det heller, men som sagt så är det många bra bidrag som deltar så det är svårt att förutsäga våra chanser.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.