Så här glad blev Scania när hon fick reda på att vi gått till final i Webbstjärnan. av Julianna Höiaasen

Nominerad 2015: hundsport2014.se

En av de nominerade i tävlingsklassen Tema är webbplatsen hundsport2014.se som åskådliggör vardagen på Hundsportgymnasiet i Forshaga och levererar allt man vill veta om hundar.

Vilka är ni?

– Vi är en gymnasieklass på Hundsportgymnasiet i Forshaga. Klassen består av 22 tjejer, 2 killar och massor av hundar. Vi kommer från hela Sverige samt 2 stycken fån Norge. En rätt skön blandning med andra ord.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

– Det roligaste med att skapa vår blogg är att vi har gjort den tillsammans, hela klassen. Genom att göra den tillsammans så lärde vi fortare känna varandra, vi lärde oss samarbeta och bloggen blev allas angelägenhet. Samtidigt har vi lärt oss väldigt mycket om hur man skapar en egen webbplats.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

– Oj, vad har vi inte lärt oss? Givetvis hur man bygger upp en webbplats men också hur vi kan jobba med olika medier. Vi har lärt oss filma, redigera, mottagaranpassning, bildanvändning, vad man får publicera och inte, hur sociala medier kan fungera hur vi kan påverka genom dessa medier. Listan kan göras hur lång som helst men det kanske viktigaste vi lärt oss är det vi gjort av och om varandra.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

– Har de kommit så här långt i tävlingen så är de båda väldigt bra men Greenship of Alvik är rätt charmig.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

– Har vi kommit så här långt så både hoppas och tror vi att vi har en chans att vinna.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.