Skolpjäs som går att se på www.linghedf3.se under filmer.

Nominerad 2015: linghedf3.se

En av de nominerade i tävlingsklassen Klassblogg är webbplatsen linghedf3.se där lågstadieeleverna i en byskola utanför Falun kommunicerar, testar och undersöker webben.

Vilka är ni?

– Vi är en klass på 24 elever i en klass med 1-3 tillsammans. Det är en liten byskola utanför Falun. Vi är 7 stycken i ettan, 8 i tvåan och 9 i trean. Vi har tre lärare som heter Jennie, Malin och Inger.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

– Det har varit superroligt att arbeta tillsammans med eleverna. Vi känner att de börjar bli "webbsmarta"! Att lägga ut skolarbetet på webben gör att eleverna ser till att skolarbetet blir viktigt och att de kan visa det på riktigt.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

– Vi lär oss hela tiden om hur vi ska "vara" på nätet. Både om hur man skriver saker eftersom att alla kan läsa våra inlägg och kommentarer samt om hur man får lägga upp bilder och filmer på varandra. Vi har också blivit mer källkritiska om det vi läser om på nätet. Vi börjar bli "webbsmarta"!

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

– De två bidragen som tävlar i samma klass.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

– Den kan vara rätt stor chans men som sagt det är två vassa konkurrenter i tävlingsklassen. Vi har jobbat på så hårt vi bara kan och det vi gör har gett resultat, vi är ju nominerade! Att få komma till prisutdelning är ju en stor vinst bara det.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.