av Liv Oom

Nominerad 2015: nosnas-digin.se

En av de nominerade i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen nosnas-digin.se där besökaren får följa elevernas skolarbete som kretsar kring den digitala vardagen och personlig integritet på nätet.

Vilka är ni?

– Vi är elever i årskurs ett på Nösnäsgymnasiet i Stenungsund. Bakom vår webbsida nosnas-digin.se står elever i fyra klasser som går på skolans teknikcollegeutbildning men vi som svarar nu går i en av dessa klasser, nämligen 14TEa. Vi går alltså i ettan på Teknikprogrammet.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

– Det har varit ett bra sätt att jobba på, det är lättare att skicka in allt digitalt och därmed ett smart sätt med webbsida. Det har också varit ett spännande och lärorikt projekt som gett mycket kunskap inom läsförståelse och vårt tema, personlig integritet på nätet och en del kunskaper inom webbskapande.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

– Vi har lärt oss om upphovsrätt och att använda bilder från en säker källa. Vi har mest arbetat med att lägga in inlägg via webbsidan då vi själva inte skapat den. Vi har dock varit delaktiga i de olika momenten i webbsidan och därmed fått mer kunskap inom hur man använder en webbsida på ett bättre sätt. Sedan har vi lärt oss om läsförståelse och om temat personlig integritet på nätet. Vi har lärt oss att reflektera på ett bättre sätt utifrån en bok eller text och förstå meningen om sin identitet. Vilket vi tror är viktigt i denna ålder. Med tanke på all media som påverkar oss.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Expanderad tror vi är den största konkurrenten. Det är en snygg professionell sida med subjektiva trådar. Den största utmanaren.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

– Vi tror att vi har bra chans att komma topp tre. Det finns 2-3 sidor som har en bättre layout men vi bedömer ändå våra chanser som stora och det är roligt att komma så pass långt som vi redan gjort.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.