Emil Strandberg , Elis Selander, Wille Hinkkanen & Mattias Westerberg

Nominerad 2015: spacenewbie.se

En av de nominerade i tävlingsklassen Teknik är spacenewbie.se där besökaren tas med på en spännande rymdresa och får lära sig mer om planeter, solen, asteroidbältet och stjärnor.

Vilka är ni?

Vi är ett glatt gäng 97:or från Nyköping som går Teknikprogrammet på Nyköpings Gymnasium med inriktning på Information- och Medieteknik, som har ett väldigt stort intresse för webbutveckling.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit väldigt kul och lärorikt, men även ett bra sätt att lära känna varandra i gruppen, vi kände inte varandra så himla bra innan men nu har vi växt tillsammans och fungerar väldigt bra ihop. Vi är väldigt förvånade och glada över att vi har lyckats komma så här långt.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss att arbeta som ett team och lärt oss väldigt mycket om hur man skapar en hemsida. Vi är i slutet av kursen webbutveckling 1 och vi hade aldrig berört området innan denna kurs, vi var helt enkelt newbies. Vi har även lärt oss arbeta mycket med licenser och upphovsrätt som vi aldrig varit vana vid förut. Webbstjärnan har öppnat nya möjligheter för oss att utveckla våra kunskaper inom webbutveckling och våra kooperativa förmågor. Det är vi väldigt tacksamma för inför framtiden.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Swedish Empire har vi haft koll på länge och vi är mycket imponerade av sidan. Det är vår största konkurrent enligt oss. Men de andra sidorna ser vi självklart som värdiga konkurrenter eftersom de har väldigt bra och funktionella sidor.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi hoppas verkligen att vi har en chans att vinna, men de andra har väldigt välgjorda och snygga hemsidor, så må bäste lag vinna.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.