Nominerad 2015: sv.wikiversity.org/wiki/makt_och_uppror

En av de nominerade i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen sv.wikiversity.org/wiki/makt_och_uppror där besökaren finner en öppen lärresurs kring temat makt och uppror.

Vilka är ni?

– Vi är en klass på 29 dans- och teaterelever som går på Katedralskolan i Skara. Vi är väldigt kreativa och står för våra åsikter.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

– Det har varit väldigt roligt och lärorikt att skapa en egen webbplats eftersom att vi själva har fått bestämma innehållet och hela layouten. Det är sjukt imponerande vad man kan göra med några simpla koder och hur mycket små kodförändringar kan påverka hela utseendet på webbplatsen. Det har också vart lite svårt eftersom det är såpass nytt och annorlunda ifrån vad vi är vana vid. Till en början var det svårt att komma igång och lära sig alla nya koder och ha koll på upphovsrätten, men under året har vi blivit allt bättre på att jobba på Wikiversity. Vi har lärt oss väldigt mycket genom att jobba offentligt inte minst att granska kvaliteten på vårt eget arbete.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

– Förutom det uppenbara med att vi lärt oss allting som har med vår kurs Historia 2b-kultur att göra så har vi lärt oss att på ett helt nytt sätt ansvara för vårt eget lärande eftersom att vi själva valt våra arbeten. Vi har fått lära oss att arbeta öppet på internet, vilket är annorlunda än vad vi är vana vid. Vi har nog aldrig läst och skrivit så mycket i någon annan kurs! I de flesta fall brukar man hålla sina dokument privata men nu var vi tvungna till att låta allt vi skrivit vara offentligt. Dessutom har vi lärt oss mycket om © och Creative Commons licenser.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

– Alla bidrag är väldigt bra. De har gjort ett fint arbete, men det är svårt att jämföra vårt bidrag med de andras eftersom vi har ett annorlunda arbete jämfört med våra konkurrenter. Vi anser att Expanderad kan vara vår största konkurrent, då de precis som vi har en bredd på sina arbeten. Deras sida ser proffsig ut och den är strukturellt bra upplagd.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

– Vårt bidrag skiljer sig mycket från de andra och det kan vara både en för och nackdel. Men vi tror att vi har en stor chans att vinna för vi har något nytt och unikt.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.