av Veronie Lejonord

Nominerad 2015: veronies.se

En av de nominerade i tävlingsklassen Klassblogg är veronies.se. Via bloggen får föräldrar och andra intresserade följa med Veronies Ettor i Stocksätterskolan på deras resa mot nya mål.

Vilka är ni?

Vi är Veronies Ettor och vi går på Stocksätterskolan i Hallsberg. Vi är 17 elever, 8 flickor och 9 pojkar som älskar vår blogg "Första klass".

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit en fantastisk resa tillsammans, från de första stapplande bokstäverna till eget vloggande och bloggande. Vi har tagit en hållplats i taget och lärt oss massor på vägen. Att få visa föräldrar och andra vad vi gör är det bästa av allt.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss hur viktigt det är att tänka på vad vi gör på internet, att det vi lägger ut ska kunna läsas av vem som helst, hur vi uttrycker oss, om det vi läser är sant eller ej, att någon äger de bilder och texter som finns, att samarbeta och uppmuntra varandra, att förstå att det vi gör på bloggen också är kopplat till målen i "den blå boken" (Lgr11), att använda modern teknik som verktyg för att söka kunskap, kommunicera, skapa och lära samt att bli goda, kloka och kritiska internetanvändare.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

De två lagen som också är nominerade i vår tävlingsklass är fantastiska bloggar som helt klart är värdiga vinnare.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Konkurrensen är stenhård men vi håller alla tummar vi har. Vi har lyckats skapa en härlig blogg tillsammans och vi hoppas att det syns och uppskattas vilket arbete vi har lagt ner och hur mycket vi lärt oss. Med vår blogg vill vi också inspirera andra och visa hur mycket man kan använda en blogg till. Att komma till final är stort men det är klart att vi hoppas på vinst.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.