Om Webbstjärnan

ws-spelplan-650 Infografic av Martin Ander CC BY

Webbstjärnan startades år 2008 och är en del av IIS satsningar för att utveckla internetanvändandet i den svenska skolan. Sedan tävlingen uppkom har den växt varje år och i 2014 års omgång av Webbstjärnan, som var den största hittills, anmälde sig fler än 65 000 barn och ungdomar från hela Sverige. 

I korthet går Webbstjärnan ut på att ge elever och lärare en möjlighet att lära sig mer om webb, internet och webbpublicering. Det är en tävling som handlar om att publicera ett skolarbete på internet. Arbetet måste ha en pedagogisk koppling, och det blir även lättare för dig som lärare att integrera Webbstjärnan i undervisningen. Webbstjärnan handlar om att närma sig rollen som producent och aktiv användare på internet, snarare är den mer bekanta rollen som konsument, genom att lära sig grunderna i webbpublicering.

IIS

Bakom Webbstjärnan står IIS, Internetstiftelsen i Sverige och Webbstjärnan är en del av IIS satsningar för att utveckla internetanvändningen i skolan. IIS främsta uppdrag är att administrera och sköta den tekniska driften av .se- och .nu-domänerna i Sverige, men också att arbeta för en positiv utveckling av internet i Sverige. Vill du läsa mer om IIS finns deras webbsida här.

För dig som lärare

Webbstjärnan erbjuder också kostnadsfria workshops och seminarier för lärare som vill komma igång och lära sig mer om webbpublicering och alla dess möjligheter. Bland annat hur man är källkritisk på webben och hur man hittar material man får använda sig av. Det finns även en mängd guider att ta del av på vår webb om hur man kommer igång med sin webbsida och lär sig mer om webbpubliceringsverktyget WordPress. På vår kursportal kan man ta del av våra kostnadsfria webbkurser och få ett intyg när man klarat lursen. Webbstjärnan har även support via telefon och mejl under tävlingen gång för att besvara frågor om WordPress.

Kommentarer

Din kommenterar godkänns om den är relevant samt om din kommentar innehåller allmän och god samtalston.

Om upphovsrätten på webbstjärnan.se

Materialet på denna webbplats är licenserat under Creative Commons-licensen CC (BY SA). Det betyder att du kan använda webbplatsens innehåll i andra sammanhang så länge du uppger upphovsmannen (by Webbstjärnan) och licensen (BY SA).

Du kan även göra ändringar i innehållet förutsatt att du licenserar det nya materialet på samma sätt som det gamla (Share alike).

Observera att det finns bilder på webbplatsen som inte har licensen CC BY SA. I dessa fall gäller självfallet bildernas ursprungliga licens alternativt upphovsrätten om bilderna inte är licenserade under Creative Commons. Det kan även förekomma bilder från andra upphovsmän licenserade under Creative Commons eller lånade med godkännande från upphovsman.

Vid bearbetning ska IIS logotyper och IIS grafiska element avlägsnas från den bearbetade versionen. De skyddas enligt lag och omfattas inte av Creative Commons-licensen enligt ovan.

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-DelaLika 3.0 Unported Licens.