Nominerade 2011

Nu är det dags för oss att avslöja vilka som nominerats till Webbstjärnans priser. Det har inte varit lätt att välja ut bidrag, årets Webbstjärnor är grymma på att skapa webbplatser och nivån har varit hög.

Hey Tambourine av HeroesOnTheMoon CC (by nc nd)

Självklart kommer alla som klarat den första gallringen att belönas med varsitt diplom som intyg för sin fantastiska insats i Webbstjärnan 2011.

Nominerade Bästa Bidrag
Nominerade Gymnasiet
Bästa Entreprenörskap i Webbstjärnan
Bästa Projektarbete i Webbstjärnan
Nominerade Grundskolan 6-9
Nominerade Grundskolan 1-5

1776 lag anmälde sig till Webbstjärnan11 och 678 av dem valde sedan att delta i tävlingen. De 28 bidrag som är nominerade har valts ut med utgångspunkt i Webbstjärnans bedömningskriterier.

Snart dags för prisutdelning

Vinnarna kommer att presenteras på prisutdelningen den 18 maj 2011. Eventet kommer att kunna följas via webben. Alla som är nominerade kommer att får inbjudningar till prisutdelningen, som äger rum på Internetstiftelsen i Sveriges kontor i Stockholm. Mer information publiceras inom kort här på Webbstjärnans hemsida, men följ oss gärna på Facebook för att vara säker på att inte missa något. www.facebook.com/webbstjarnan

Bland de nominerade till priserna inom Gymnasiet, Grundskolan 1-5 och Grundskolan 6-9 kommer vinnare av guld, silver och brons utses. Inom de andra kategorierna utses endast en pristagande webbplats per kategori.

Förutom de nominerade här nedan kommer även en utvald lärare att belönas med ett specialpris, vilket kommer att delas ut på prisutdelningen.

Läs mer om prisklasserna och vinstsummorna för respektive pris.

Bästa Bidrag 2011 (en vinnare)

 • Tjernobyl
  http://projekttjernobyl.se
  Bidraget nomineras för ett projekt som genom sin nyskapande webbplats tar upp och visar besökaren Tjernobyl som plats 25 år efter olyckan. Läs mer om det här laget..
 • Superstarmedia2
  http://superstarmedia2.se
  Bidraget nomineras för att de använder webben för att redovisa och skapa kunskaper om en svunnen tid på ett engagerat sätt.
 • Detektiven Emil och vi
  http://detektivenemilochvi.se
  Bidraget nomineras för att de utifrån sitt gemensamma läsande utforskar frågor om historia, närmiljö, upphovsrätt och internet. Läs mer om det här laget..

Tävlingsklass Gymnasiet (priser: brons, silver och guld)

Tävlingsklass Entreprenörskap (en vinnare)

 • LifesavingLocksUF
  http://lifesavinglocks.se
  Bidraget nomineras för att de på ett pedagogiskt sätt använder webben för att förklara affärsidé bakom sitt sociala entreprenörskap.
 • Swart
  http://swartcreative.se
  Bidraget nomineras för ett inspirerande sätt att använda webben, dels för att skapa kundkontakter men även för att visa upp sitt skolarbete.
 • Tshirts Of Umeå
  http://tshirtsofumea.se
  Bidraget nomineras för att de med enkla medel skapar en välfungerade webbplats för marknadsföring och försäljning av sina produkter. Läs mer om det här laget..
 • BloppFashion
  http://bloppfashion.se
  Bidraget nomineras för sin att de genom sin webbplats presenterar en affärside som ligger rätt i tiden och använder den sociala webben för att skapa en portal på nätet. Läs mer om det här laget..
 • Wellingtonunique
  http://wellingtonunique.se
  Bidraget nomineras för att de har skapat en webbplats som är lättnavigerad och estetiskt tilltalande. Läs mer om det här laget..
 • Appative UF
  http://appative.se
  Bidraget nomineras för att de har skapat en översiktlig webbplats som fungerar som en tydlig och genomtänkt presentation av deras företag och deras produkt. Läs mer om det här laget..

Tävlingsklass bästa projektarbete på webben (en vinnare)

Grundskolan 6-9 (priser: brons, silver och guld)

Grundskolan 1-5 (priser: brons, silver och guld)