Nominerade 2015

Här är 2015 års nominerade Webbstjärnor! Vilka bidrag som vinner kommer att presenteras på prisutdelningen den 11 maj kl 13.00.

Hoppa ner till

Nominerade bidrag Grundskola 1 - 3

http://anderssolstralar.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en gedigen och välarbetad klassblogg som har allt! Besökaren får en god inblick i klassrummet och möts av ett stort engagemang.

http://arielsnyheter.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en charmig skoltidning med mycket blandat material. Det märks att eleverna får vara med och styra innehållet vilket resulterat i en genuin och uppfinningsrik sajt.

http://ettangul.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en tydlig och fyllig klassblogg med en massa olika teman och underbara filmer. Det märks att klassen har tänkt igenom hur de ska använda sin sajt.

http://fragvisa.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en lärorik webbplats som bygger på att eleverna ställer frågor och söker svar. Temat passar perfekt för webben och layouten uppmuntrar till klickande. Ett plus i kanten för julkalendern.

http://robinspolare.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en fantasifull webbplats med ett tydligt tema där eleverna lär roboten Robin om människovärlden. Innehållet är varierat och eleverna både syns och hörs.

Nominerade bidrag Grundskola 4 - 6

http://artinedviksjofors.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en innehållsrik klassblogg med ett tydligt kulturpedagogiskt tema. Här ryms en massa olika ämnen och sajten har både blogg och logg.

http://klasslaget.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en webbplats med bra struktur och tydlig koppling till skolvardagen. Sajten är ett välfungerande arbetsverktyg och den charmiga valpodden är en riktig fullträff!

http://peopleineurope.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en blogg som kretsar kring ett projektarbete om Europa. Det är en kul idé och en spännande story som sticker ut, syftet är tydligt och greppet känns seriöst.

http://slöjdiystad.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en tilltalande slöjdblogg som med sitt rika innehåll med bild, film och text inspirerar andra. Sajten fungerar även som en plattform där elever från årskurs 1-6 kan lära av varandra.

http://voxnadalensfyror.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en gedigen temablogg med ett roligt grepp där elever från sju olika skolor i Ovanåker lär sig filmproduktion hela vägen från planering och manus till färdig film.

Nominerade bidrag Grundskola 7 - 9

http://8bframtidskompassen.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en sajt som arbetar med svenskämnet på ett bra sätt. Innehållet är gediget, genomarbetat och bra. Här ryms allt från kärlek till skräck och tips på hur man ska orka plugga.

http://ljustabarnen.moobis.se/ som nominerats med följande nominering från juryn: För en trevlig och viktig blogg som handlar om kommunikation när den är som svårast. Genom att synliggöra elevernas vardag bjuds besökaren på ett lite annorlunda perspektiv.

http://praobanken.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en intressant idé och ett bra initiativ att skapa en sajt där man ska kunna söka efter praktikplatser – en tjänst som definitivt är efterfrågad.

http://slugt.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en fin slöjdblogg med ett tydligt syfte där allt är möjligt. Här dokumenteras hela arbetsprocessen och eleverna ges utrymme att reflektera över sitt lärande.

http://thecolourofthehumanheart.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en intressant klassblogg med en bärande idé. Genom samarbetet med två amerikanska författare öppnas klassrummet upp samtidigt som eleverna övar på sin engelska.

Nominerade bidrag Gymnasiet

http://avgöra.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en kreativ webbplats som lyfter elevernas kulturella, litterära och konstnärliga skolarbeten. Här ryms allt från läsvärda dikter till spännande zombiefilmer!

http://expanderad.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en oerhört ambitiös webbtidning med genomtänkt design, genuina reportage och varierat innehåll. Tidningens grundare kan se fram emot en lång framtid inom journalistiken!

http://nosnas-digin.se som nominerats med följande nominering från juryn: För ett läsprojekt med en bra och viktig approach. I bloggen får läsaren följa elevernas skolarbete som kretsar kring den digitala vardagen och personlig integritet på nätet.

http://skolflora.se/ som nominerats med följande nominering från juryn: För en fantastisk webbencyklopedi som presenterar växter och blommor från a till z. Idén är enkel och smart och här finns en bra koppling till upphovsrätt.

https://www.sv.wikiversity.org/wiki/makt_och_uppror som nominerats med följande nominering från juryn: För det beundransvärda initiativet att skapa en öppen lärresurs kring temat makt och uppror. Arbetet är gediget, artiklarna bra och verktyget ger spårbarhet kring elevernas arbetsprocess.

Nominerade bidrag Klassblogg

http://arbetsgladje.blogg.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en välstrukturerad och trevlig klassblogg som fungerar som en gemensam samlingsplats. Den roliga bloggpodden ligger dessutom helt rätt i tiden.

http://linghedf3.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en charmig klassblogg där eleverna kommunicerar med varandra, testar och undersöker webben. Här samlas elever från olika årskurser och föräldrarna hittar viktig information.

http://veronies.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en trevlig och levande klassblogg med mycket innehåll. Via bloggen får föräldrar och andra intresserade följa med på elevernas resa i klassrummet.

Nominerade bidrag Entreprenörskap

http://artemps.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en ambitiös webbshop som imponerar stort med sin visuella utformning och ger ett proffsigt intryck. Sajten är ett bra exempel på hur man kan bygga sitt varumärke.

http://podifort.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en klockren och ambitiös webbplats som ger god insikt i hela arbetsprocessen från ax till limpa. Innehållet är intressant, gediget och känns genuint.

http://ufsidan.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en snygg och användarvänlig webbplats som bygger på en innovativ idé – att samla och sälja andra UF-företags produkter på en gemensam plattform.

http://unikfika.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en sockersöt sajt där man enkelt kan beställa fika till kontoret vilket känns helt rätt. Webbplatsen är både personlig, funktionell och snyggt paketerad.

Nominerade bidrag Teknik

http://www.ardetoppet.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en bra och användarvänlig webbtjänst som levererar svar utan krusiduller. Idén att samla öppettider för alla affärer i Sverige är fiffig.

http://krow.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en enkel och välfungerande webbtjänst för den som söker jobb. Med hjälp av öppna data levererar sajten vad den lovar i en minimalistisk stil.

http://spacenewbie.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en genomarbetad webbplats som bygger på ett skickligt tekniskt hantverk och syftar till att sprida kunskap om rymden.

http://swedishempire.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en ambitiös och snygg webbplats som illustrerar möjligheterna med webbtekniken och på ett intresseväckande och bra sätt levandegör den svenska stormaktstiden.

Nominerade bidrag Tema

http://greenshipofalvik.blogspot.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en lekfull temablogg där eleverna med hjälp av "storyfication" på olika sätt lär sig hur de kan skapa en mer miljövänlig vardag.

http://grundämnen.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en intressant och användbar webbplats som ger det periodiska systemet nytt liv. Idén är skojig och smart och webbplatsen har stor potential att bli en digital lärresurs.

http://hundsport2014.se som nominerats med följande nominering från juryn: För en enkel och genomarbetad klassblogg som åskådliggör vardagen på ett hundsportgymnasium. Här finns allt man vill veta om hundar!